fbpx

Utsatt til 2022 // Vinter Gloria

Bach, Vivaldi & Händel

Larvik Barokk fortsetter her rekken av fantastisk og storslått musikk fra barokken. Med Beate Mordal (sopran), Justin Bland (trompet), Mime Yamahiro Brinkmann (cello) og Ensemble Nivalis Barokk har vi et lag for et variert program med orkester- og kammermusikk, konserter og arier. Bachs berømte kantate “Jauchzet Gott in allen Landen” for orkester, sopran og trompet åpner konserten som fortsetter med kjent musikk av både Händel og Vivaldi.

Vivaldis «Gloria» er kanskje et av komponistens mest spilte verker ved siden av «De fire årstider». Som en forsmak til en full produksjon under neste års Larvik Barokk, viser vi her én sats fra «Gloria» med tablåteater fra Larvik Barne- og ungdomsteater. Historien utspiller seg på et barnehjem hvor Vivaldi var musikklærer. Forholdene for Venezias fattige kunne være så elendige at familier ikke kunne ta hånd om sine egne barna, og mange måtte overlate sine nyfødte til barnehjem. Tablåteateret «Vinter-gloria» handler om savnet etter en mor, kjærligheten til musikken og hverandre og håpet om å finne engler blant oss her på jorden.

Johann Sebastian Bach (1685-1750)

  • Kantate nr. 51 ‘Jauchzet Gott in allen Landen’ BWV51
  • Suite for cello nr. 1 i G-dur, BWV 1007

Antonio Vivaldi (1678-1741)

  • ‘Domine Deus’ fra Gloria RV 589 (med tablåteater «Skytsengler»)

Georg Friedrich Händel (1685-1759

  • Concerto grosso op. 6/12 HWV 330
  • ‘How beautiful are the feet’ fra Messias HWV 56
  • ‘Let the bright seraphim’ fra Samson HWV 57

Beate Mordal, sopran
Justin Bland, trompet
Mime Yamahiro Brinkmann, cello
Hanna-Linnéa Lindtvedt, sopan i Gloria, Domine Deus
Hedda Brekke Aronssen, instruktør for Gloria, Domine Deus
Skuespillere fra Larvik Barne- og Ungdomsteater

Ensemble Nivalis Barokk, Laima Olsson, leder

Hvor Larvik Kirke Når Tirsdag 14. des. kl. 18.00 Pris fra 50,- til 295,-

Du vil kanskje også like…

Kunsten i barokken

Pensjonistuniversitetet ønsker å bidra til Larvik Barokk ved å tilby et foredrag om kunsten i barokken med Kristine T.G. Hardeberg – forfatter, kunsthistoriker og formidler.

Les mer

Musikkmåltid på Tollerodden

«Team Tollerodden» inviterer til nok et spennende musikkmåltid med treretters meny. I år inspireres vi av Mozart og det østerrikske spiskammer. Med de vakreste Wienertoner og utsøkte

Les mer