fbpx

The Alehouse sessions med Barokksolistene

– energisk dans og uimotståelige grooves

Barokksolistene ble grunnlagt av fiolinist Bjarte Eike i 2005, og er nå anerkjent som et av verdens mest dynamiske og spennende ensembler innen historisk informert fremføringspraksis. Med en kombinasjon av virtuositet og suverent ensemblespill streber de etter å nå ut til stadig nye målgrupper, i sær gjennom signaturprosjektet «Alehouse sessions» hvor øl nytes til energisk dans og uimotståelige grooves fra 1600-tallet, med en solid andel interaksjon med publikum.

Med lidenskap for folkemusikk, eksperimentell musikk, improvisasjon, visuell kunst, dans og historiefortelling har de skapt unike konsertopplevelser og forestillinger som spiller for fulle saler verden over. Bjarte Eike og Barokksolistene har skapt furore i Skandinavia og store deler av Europa og USA de siste årene, med utsolgte konserter i London, Dresden, Wien konzerthaus, Washington, National Cathedral, Minneapolis, Princeton, New York og Chicago.

Konsertene og albumet «The Alehouse sessions» har høstet strålende kritikker, ikke bare i den klassiske musikkverden men også blant jazzens og folkemusikkens tilhengere. “Musikk er helt enkelt musikk. Den trenger ingen merkelapper eller kategorier, for ved å lage det risikerer man å skape en musikalsk elite”, sier Bjarte Eike og det gjenspeiler seg virkelig i The Alehouse Sessions hvor sjangerkonvensjonene er en saga blott.

Velkommen til en forrykende kveld på Festiviteten!

Hvor
Festiviteten

Når
20. oktober kl. 19.30

Pris
300,-

Du vil kanskje også like…

Wiener serenade

En aften fylt med god mat og musikk i ekte barokkatmosfære. William Wallace (tenor) og Runar Kjeldsberg (gitar) fremfører sanger fra Wien i årene rundt

Les mer

Bach og Mendelssohn

Det er rart å tenke på nå, men etter at Bach døde i 1750 ble mye av musikken hans fort glemt, betraktet som gammelmodig. Felix

Les mer