fbpx

The Alehouse sessions med Barokksolistene

– energisk dans og uimotståelige grooves

Barokksolistene ble grunnlagt av fiolinist Bjarte Eike i 2005, og er nå anerkjent som et av verdens mest dynamiske og spennende ensembler innen historisk informert fremføringspraksis. Med en kombinasjon av virtuositet og suverent ensemblespill streber de etter å nå ut til stadig nye målgrupper, i sær gjennom signaturprosjektet «Alehouse sessions» hvor øl nytes til energisk dans og uimotståelige grooves fra 1600-tallet, med en solid andel interaksjon med publikum.

Med lidenskap for folkemusikk, eksperimentell musikk, improvisasjon, visuell kunst, dans og historiefortelling har de skapt unike konsertopplevelser og forestillinger som spiller for fulle saler verden over. Bjarte Eike og Barokksolistene har skapt furore i Skandinavia og store deler av Europa og USA de siste årene, med utsolgte konserter i London, Dresden, Wien konzerthaus, Washington, National Cathedral, Minneapolis, Princeton, New York og Chicago.

Konsertene og albumet «The Alehouse sessions» har høstet strålende kritikker, ikke bare i den klassiske musikkverden men også blant jazzens og folkemusikkens tilhengere. “Musikk er helt enkelt musikk. Den trenger ingen merkelapper eller kategorier, for ved å lage det risikerer man å skape en musikalsk elite”, sier Bjarte Eike og det gjenspeiler seg virkelig i The Alehouse Sessions hvor sjangerkonvensjonene er en saga blott.

Velkommen til en forrykende kveld på Festiviteten!

Hvor
Festiviteten

Når
20. oktober kl. 19.30

Pris
300,-

Du vil kanskje også like…

Notater for et rekviem

Don Carlo Gesualdo, prins av Venosa og greve av Conzas, var en egenartet komponist i sin samtid. Hans musikk har en radikal og vakker uhyggelighet

Les mer

Musikkmåltid på Tollerodden

«Team Tollerodden» inviterer til nok et spennende musikkmåltid med treretters meny. I år inspireres vi av Mozart og det østerrikske spiskammer. Med de vakreste Wienertoner og utsøkte

Les mer