fbpx

Peregrinus

– kunst i kirken

Larvik Barokk i samarbeid med Haugar Kunstmuseum og Larvik kirke skal vise frem en av nåtidens fremste samtidskunstnere. To malerier av Nicola Verlato vil bli avduket og fremvist i Larvik Kirke.

Vi får besøk av den italienske kunstneren, som kommer fra Roma for å fortelle oss om den spennende skapelse prosessen til sine malerier. Vi skal få høre historien til Larvik kirke, av Aina Aske. Prosjektet, konseptet og ”Metafysica” blir beskrevet av Tone Lyngstad Nyaas og Tore Dvergastein. Åpning av Biskop Jan Otto Myrseth. 

Seansen fører til konserten ”De fire årstider”, som starter rett etterpå.

Siden renessansen har kirken bestilt gode kunstverk. Før reformasjonen var kunsten ikke bare inspirerende og meditativ, men det var der selv dem som ikke kunne lese lærte sine bibelhistorier. Tanken bak utstillingen er å opprette en dialog mellom samtidskunsten og kirkens arkitektur og historie for å undersøke hvordan metafysiske spørsmål kommer til uttrykk i samtidens kulturforståelse. Dette prosjektet er i samarbeid med Haugar Kunstmuseums høstutstilling ”Metafysica”  som har intensjonen å belyse hvordan ulike typer av religiøse og metafysiske perspektiver kan reflekteres i temaer som aktualiserer eksistensielle, humanistiske eller politiske problemstillinger. 

Etter dette arrangementet blir det “De fire årstidene” på samme sted fra kl. 20.00. Billetter til det kjøpes her.

HvorLarvik kirke
Når07. sept. kl. 19.00 – 19.45
PrisGratis!

Du vil kanskje også like…

Musikkmåltid på Tollerodden

«Team Tollerodden» inviterer til nok et spennende musikkmåltid med treretters meny. I år inspireres vi av Mozart og det østerrikske spiskammer. Med de vakreste Wienertoner og utsøkte

Les mer

Kunsten i barokken

Pensjonistuniversitetet ønsker å bidra til Larvik Barokk ved å tilby et foredrag om kunsten i barokken med Kristine T.G. Hardeberg – forfatter, kunsthistoriker og formidler.

Les mer

Notater for et rekviem

Don Carlo Gesualdo, prins av Venosa og greve av Conzas, var en egenartet komponist i sin samtid. Hans musikk har en radikal og vakker uhyggelighet

Les mer