fbpx

Peregrinus

– kunst i kirken

Larvik Barokk i samarbeid med Haugar Kunstmuseum og Larvik kirke skal vise frem en av nåtidens fremste samtidskunstnere. To malerier av Nicola Verlato vil bli avduket og fremvist i Larvik Kirke.

Vi får besøk av den italienske kunstneren, som kommer fra Roma for å fortelle oss om den spennende skapelse prosessen til sine malerier. Vi skal få høre historien til Larvik kirke, av Aina Aske. Prosjektet, konseptet og ”Metafysica” blir beskrevet av Tone Lyngstad Nyaas og Tore Dvergastein. Åpning av Biskop Jan Otto Myrseth. 

Seansen fører til konserten ”De fire årstider”, som starter rett etterpå.

Siden renessansen har kirken bestilt gode kunstverk. Før reformasjonen var kunsten ikke bare inspirerende og meditativ, men det var der selv dem som ikke kunne lese lærte sine bibelhistorier. Tanken bak utstillingen er å opprette en dialog mellom samtidskunsten og kirkens arkitektur og historie for å undersøke hvordan metafysiske spørsmål kommer til uttrykk i samtidens kulturforståelse. Dette prosjektet er i samarbeid med Haugar Kunstmuseums høstutstilling ”Metafysica”  som har intensjonen å belyse hvordan ulike typer av religiøse og metafysiske perspektiver kan reflekteres i temaer som aktualiserer eksistensielle, humanistiske eller politiske problemstillinger. 

Etter dette arrangementet blir det “De fire årstidene” på samme sted fra kl. 20.00. Billetter til det kjøpes her.

HvorLarvik kirke
Når07. sept. kl. 19.00 – 19.45
PrisGratis!

Du vil kanskje også like…

Vinter Gloria

Larvik Barokk fortsetter her rekken av fantastisk og storslått musikk fra barokken. Med Beate Mordal (sopran), Justin Bland (trompet), Mime Yamahiro Brinkmann (cello) og Ensemble

Les mer

Måneskinn

I denne konserten skal vi møte en imponerende samling av unge talenter innen klassisk musikk fra Larvik! Vi får en miks av kjente klassiske småstykker

Les mer