fbpx

Festivalen som skulle forgå i juni er dessverre avlyst.
2021 festivalen vil som vanlig skje i slutten av september
og JuleBarokk i begynnelsen av desember.

Musikalsk Omvisning

– opplev Herregårdens hemmeligheter

Under Musikalsk omvisning får publikum oppleve Herregårdens hemmeligheter sammen med avdelingsdirektør Aina Aske (Larvik Museum). Hun forteller om interiørene i barokk- og regencestil, om residensbyen og grevskapet Laurvig, og om menneskene som levde her. Omvisningen avsluttes med en konsert i den vakre storsalen, hvor du vil høre Runar Kjeldsberg fremføre italiensk og spansk barokkmusikk på sin barokkgitar, som er en kopi av en Stradivari-gitar. Kjeldsberg vil også spille på barokkens største klimpreinstrument, teorbe, en fjortenstrengers basslutt som er nesten to meter lang. Verker av Giovanni Girolamo Kapsberger, Francesco Corbetta og Gaspar Sanz blir fremført. Konsertdelen varer ca 20 minutter.

Larvik grevskap ble opprettet for Norges stattholder Ulrik Frederik Gyldenløve av kong Christian V i 1671. Gyldenløve oppførte Herregården som sin residens tre år senere, og samtidig ble den store hagen anlagt.Hovedbygningen var innredet for kongebesøk og andre offisielle anledninger, mens sidefløyene rommet kjøkken, bryggerhus og overnattingsrom, samt kontorer for grevskapets fogd og sakfører. Herregårdens monumentalitet var en konstant påminnelse for byens og distriktets mennesker om den eneveldige kongemaktens tilstedeværelse, makt og eierskap. Men den var også en impuls og inspirasjonskilde, som i mer enn hundre år brakte europeisk kunst og kultur til den lille byen ved havet.

Runar Kjeldsberg er kjent for å fremføre virtuos gitarmusikk med stor overbevisning.

Hans enorme prosjekt med å spille inn samtlige kjente soloverk av Francois de Fossa ble ferdig høsten 2017. Prosjektet er unikt og det er første gang Fossas solomusikk for gitar er samlet i sin helhet som innspilt materiale. Arbeidet med de Fossa har gjort Runar Kjeldsberg til en internasjonalt anerkjent utøver av tidligmusikk på egnede instrumenter.

Runar Kjeldsberg har vært elev hos noen av de beste gitarprofessorene i Europa: Carlo Marchione, Gerard Abiton, Alexis Muzurakis og Jan Erik Pettersen. Han har mastergrad i utøvende musikk med toppkarakterer og har vunnet flere internasjonale priser for sitt spill.

OBS! Billetter selges i kafeén i Herregården før omvisningen

Hvor 
Herregården 

Når 
07. sept. kl. 14.00 – 15.00 

Pris 
50,- / 30,-

Du vil kanskje også like…

Julekvad

Jule- og festsanger i middelalder- og barokkstil, folketoner, feststemte viser og kanskje en og annen drikkevise. I samarbeid med trekkspiller Kalle Moberg inviterer Early Voices

Les mer

Måneskinn i Herregården

Klaverkvartett WoO 36 Fiolin sonate “Vår” op 24 Serenade op 8 Variasjoner på Mozarts “Bei männern” WoO 46 Klaver sonate op 27/2 “Måneskinn” Arietter op 82

Les mer