fbpx

Måneskinn i Herregården

Hyllest til Beethoven

Klaverkvartett WoO 36
Fiolin sonate “Vår” op 24
Serenade op 8
Variasjoner på Mozarts “Bei männern” WoO 46
Klaver sonate op 27/2 “Måneskinn”
Arietter op 82
Skottisk folkeviser op 108

I en hyllest til Beethovens 250-års jubileum (Beethoven født i1770 og død i 1827) lager vi en konsert i Herregårdens Storsal med en ”tapas” av komponistens kammermusikk. Selv om det kanskje er hans symfonier som er mest kjent, så er de fleste av hans verker små-skala stykker for private fremførelser, og som er perfekte i Herregårdens Storsal. 

Kvelden rommer musikk fra hele hans liv, og starter med hans ungdommelige Klaverkvartett (1785) som ble skrevet da han var 15 år gammel, og med en sats fra hans Serenade (1796) for strykere. Litt mer uventet er fire italienske Arietter (1809) av komponisten som aldri skrev en eneste italiensk opera! Vi får også høre fiolinsonate ”Vår” (1815). Og overraskende nok noen av hans Skotske folkeviser (1822). 

Beethoven ble inspirert av ”Tryllefløyten” av Mozart og skrev variasjoner av ”Bei Männern, welche Liebe fühlen” (1815) for cello og klaver. 

I sentrum av denne Beethoven-bankett er den udødelige Måneskinns-sonate (1801) koreografert og med dansere fra Studio Nille.

Liama Olsson, fiolin
Susanne Schwarz, bratsj
Liv Oppdal, cello
Sandra Lie, klaver
Beate Mordal, sopran

Ella og Tuva Eidstad Pedersen, dansere

Anita Vilenica, koreograf


Vi tar hensyn til smittevern reglene og gjør dette til en trygg arena. Dette fører til begrenset med plasser – så førstemann til mølla!
PS. Billetter vil bli tilbakebetalt ved en eventuell avlysning pga. covid-19.

Hvor Herregården Når 10. desember. kl. 18.00 Varighet 1t 10min Pris 295,-

Du vil kanskje også like…

Julekvad

Det er duket for en helt spesiell konsertopplevelse når Larvik Barokk inviterer til Julekvad 12. desember. I samarbeid med trekkspiller Kalle Moberg inviterer Early Voices

Les mer

“Haydn’s Hitparade”

Mot slutten av Larviks 350-årsjubileum inviterer Larvik Barokk til gallamiddag og konsert som tar oss tilbake til 1700-tallets Wien, da Haydn og Mozart var de

Les mer

Utsatt til 2022 // Vinter Gloria

Larvik Barokk fortsetter her rekken av fantastisk og storslått musikk fra barokken. Med Beate Mordal (sopran), Justin Bland (trompet), Mime Yamahiro Brinkmann (cello) og Ensemble

Les mer