fbpx

Julekvad

Early Voices & Kalle Moberg

Jule- og festsanger i middelalder- og barokkstil, folketoner, feststemte viser og kanskje en og annen drikkevise.

I samarbeid med trekkspiller Kalle Moberg inviterer Early Voices til julekonsert med hovedvekt på europeisk barokk, med utvalgte kantater fra Bachs Juleoratorium, for trekkspill og fem stemmer, og også satser fra Bachs flotte Magnificat, ispedd en blanding av eldre folketoner som Det hev ei rose, Et barn er født (middelaldermelodi), og også eldre sanger fra Carol-tradisjonen. Konserten består av rene a cappella-stykker, soloer, duetter, improviasjonselementer, samt instrumentalstykker av blant andre Couperin og Forqueray.  Improviasjonselementer vil trekke linjer mellom de forskjellige stykkene, og mellom folkemusikken og barokken.

Early Voices er en profesjonell tidligmusikkvintett med base i Oslo som spesialiserer seg på europeisk barokk- og renessanserepertoar med nordisk klangideal. De bestående av sangerne Kristine Våge og Mari Johanne Müller (sopran), Sean Bell (kontratenor), Daniel Norum (tenor) og Peder Arnt Kløvrud (baryton). Gruppens fem sangere har en variert bakgrunn fra blant andre Det Norske Solistkor, Eric Ericssons Kammarkör, Trondheim Vokalensemble, Vocal Art, m.fl., og jobber som solister i både inn- og utland. Kvintetten har krysningspunktet mellom norsk folkemusikk og tidligmusikk som fokusområde, og jobber med en rekke forskjellige instrumentalister, så vel som a cappella.

Trekkspiller Kalle Moberg har utmerket seg som en av landets mest lovende musikere i sin generasjon. Moberg opptrer som solist og kammermusiker i sjangrene klassisk og samtidsmusikk, og også i fri improvisasjon og jazz.

Mulighet for å kjøpe et glass å drikke i Galleriets bar.


Vi tar hensyn til smittevern reglene og gjør dette til en trygg arena. Dette fører til begrenset med plasser – så førstemann til mølla!
PS. Billetter vil bli tilbakebetalt ved en eventuell avlysning pga. covid-19.

Hvor Galleri Bølgen Når 12. desember kl. 20.00 Varighet Ca. 1 time Pris 300,-

Du vil kanskje også like…

Musikkmåltid på Tollerodden

«Team Tollerodden» inviterer til nok et spennende musikkmåltid med treretters meny. I år inspireres vi av Mozart og det østerrikske spiskammer. Med de vakreste Wienertoner og utsøkte

Les mer

Notater for et rekviem

Don Carlo Gesualdo, prins av Venosa og greve av Conzas, var en egenartet komponist i sin samtid. Hans musikk har en radikal og vakker uhyggelighet

Les mer

Kunsten i barokken

Pensjonistuniversitetet ønsker å bidra til Larvik Barokk ved å tilby et foredrag om kunsten i barokken med Kristine T.G. Hardeberg – forfatter, kunsthistoriker og formidler.

Les mer