fbpx

Åpningsgalla:

Drømmer og fabler, Orfeus og Eurydike

Åpningsgallaen er utsolgt. Vi anbefaler å ta en tur på «De fire årstider: Fra sommer til høst. Antonio Vivaldi». Lørdag 7. september kl. 20.00.


Festivalens åpningskonsert gjør ære på årets italienske tema med en fantastisk produksjon av miniatyropera/ balletten; Orfeus og Eurydike av Antonio Scarlatti.

Den unge stjernefiolinisten Elicia Silverstein kommer tilbake til Larvik fra New York med to av sine italienske favorittsolister: Mauro Valli og Simone Vallerotonda. Sammen med Ensemble Paulus Barokk og sopranen Beate Mordal (Bergen Nasjonale Opera) skal de arrangere musikken for danserne fra Nasjonalballetten UNG og Studio Nille.

Denne eksklusive miniatyroperaballetten er skrevet av en av de største italienske mesterne på slutten av det syttende århundre, og blir her introdusert av koreograf Andreas Heise.

Historien om Orfeus og Eurydike forteller om intens og fortvilende kjærlighet. Når Eurydike dør og havner i dødsriket, reiser Orfeus dit for å hente henne. Han får lov til å ta henne med seg hjem på en betingelse: at han ikke snur seg tilbake når han forlater dødsriket, men stoler på at hun kommer like bak ham. Orfeus klarer det nesten, men ved utgangen blir han fylt av tvil og snur seg for å se om hun følger etter. Da ser han spøkelset av Eurydike bak seg, men sekunder etter forsvinner hun tilbake inn i dødsriket. Alt håp er ute. Fortvilelsen og smerten er absolutt. 

Hvor langt kan kjærlighetens desperasjon drive oss?

Hvor Herregården 
Når 06. sept. kl. 18.00 
Pris 300,-

Du vil kanskje også like…

Kunsten i barokken

Pensjonistuniversitetet ønsker å bidra til Larvik Barokk ved å tilby et foredrag om kunsten i barokken med Kristine T.G. Hardeberg – forfatter, kunsthistoriker og formidler.

Les mer

Notater for et rekviem

Don Carlo Gesualdo, prins av Venosa og greve av Conzas, var en egenartet komponist i sin samtid. Hans musikk har en radikal og vakker uhyggelighet

Les mer